Workshops

Workshop 'Pianotechniek & onderhoud'

Regelmatig hebben wij van pianisten en studenten aan de conservatoria te horen gekregen dat zij graag wat meer willen weten over het afregelen van de piano naar hun specifieke wensen en hoe ze hun instrument kunnen onderhouden. Om deze reden bieden wij een praktische workshop aan waarin wij de pianist meenemen in de wondere wereld van de pianotechniek. 

 

Tijd: 3 uur incl. pauze. Prijs: €99,- per persoon incl. btw, excl. reiskosten. Voor groepen van 4 personen of meer hanteren wij andere tarieven. Indien u hiervoor interesse heeft, neem dan contact met ons op dan bespreken wij de mogelijkheden.

Workshop 'Pianostemmen - Introductie'

Soms raakt een piano kort na een stembeurt weer ontstemd, of klinkt de piano na het stemmen niet naar verwachting. Het kan ook gebeuren dat de pianostemmer een piano niet eens wil stemmen. Ook vinden sommige mensen het piano stemmen best duur.

Er zijn verschillende redenen waarom pianisten hun piano zelf willen (bij)stemmen. Doen of niet doen?

  • Waarom raden pianostemmers het pianisten af om zonder gedegen opleiding hun piano zelf te stemmen
  • Waarom is niet elke piano goed stembaar en waarom is het lastig om pianostemmen te leren?

Binnenkort organiseren wij een gratis workshop "Introductie pianostemmen". Daarin neemt een gediplomeerde pianobouwer je mee naar één onderdeel van het vak als pianobouwer, namelijk: het pianostemmen. Tijdens deze workshop leggen we de basisbeginselen van het pianostemmen uit, leer je meer over de haken en ogen van het (zelf) stemmen van een piano en kun je het stemmen onder professionele begeleiding zelf proberen. 

Klik hier voor meer informatie!

Assistentie gevraagd!

Wil je voor ons een korte vragenlijst invullen?

Op basis van jouw antwoorden kunnen

wij onze workshops optimaliseren.