CITES certificering voor ivoren toetsen

 

CITES deskundigenverklaring   (€ 49,95)

De verklaring van een deskundige is een belangrijk document bij een muziekinstrument dat CITES-materiaal bevat, zoals ivoren toetsbeleg. Een deskundige beoordeelt het CITES-materiaal en verklaart dat hij/zij het instrument fysiek heeft bekeken en onderzocht. U heeft dit document nodig bij het aanvragen van een CITES certificaat. Wij komen bij u langs om het instrument te inspecteren en stellen aan de hand daarvan een deskundigenverklaring op.

Tijd: binnen één week na inspectie ontvangt u de verklaring per e-mail.
Prijs € 229,95 incl. inspectie ter plaatse, incl. btw, excl. reiskosten.

 

CITES certificaat    (€ 95,-)

Dit certificaat is verplicht bij het verkopen of verwerven van een piano met ivoren toetsen. Wij komen bij u langs om het instrument te inspecteren en vragen aan de hand daarvan CITES-certificaat aan.

Tijd: afhankelijk van de doorloop bij de RVO, normaliter ontvangt u binnen zeven weken na inspectie het certificaat per post. LET OP, ivm vertraging bij de RVO momenteel 3 maanden beoordelingstijd ! 
Prijs €275,- incl. inspectie ter plaatse, incl. btw, excl. reiskosten.

 

*Indien de RVO geen CITES-certificaat kan afgeven, wordt alleen de dienst "Inspectie" ad €180 in rekening gebracht.

 

Vernieuwde regelgeving

Sinds januari 2022 heeft u een Europees CITES-certificaat nodig bij eigendomsoverdracht van een piano met ivoren toetsen. Als u een piano met ivoor koopt is het belangrijk dat u het aankoopbewijs en CITES-certificaat bewaart. Als dit instrument bij de verkoop niet was voorzien van de juiste CITES-documenten is het onrechtmatig verkregen en daarmee illegaal.

Lees hier het hele artikel