'The Mucial Critic Trade Review'

Reimers Piano Co. (1895)

Een aantal advertenties en lezenswaardige publicaties over de Reimers piano, verschenen in het tijdschrift  "The Music Trade Review".

Bekijk hier een selectie.

De Reimers piano

Na mijn opleiding tot pianobouwer kwam ik erachter dat mijn voorvader ook pianobouwer was.  In 1896 heeft mijn voorvader Jeronimus Reimers voor "Reimers Piano Co." de eerste inklapbare piano ter wereld ontworpen, gepatenteerd, gebouwd en verkocht. Uniek voor zijn tijd.

Jeronimus Reimers was een bekwaam en ervaren persoon in de pianofabricage-industrie. Hij leerde het vak in Hamburg, Duitsland en werkte daarna in verantwoordelijke posities bij toonaangevende fabrikanten in de Verenigde Staten en Canada.

Zijn werk aan de scheidbare kast voor de Reimers vleugel is opmerkelijk. Een scheidbare kast zou het gemakkelijker hebben gemaakt om de piano te vervoeren en op te bergen, wat in die tijd waarschijnlijk een praktisch en innovatief kenmerk was.

De Reimers piano werd gebouwd volgens hoge kwaliteitsnormen, met verschillende originele uitvindingen en functies, naast het patent op de scheidbare kast, had hij ook patent op de zwenktafel, de metalen steun voor de onderkant van de toetsen en nog veel meer. Het bedrijf wilde een stempel drukken op de industrie en werd gesteund door prominente personen in Poughkeepsie (New York) waar het bedrijf was gevestigd.

 

De Reimers Piano Company streefde ernaar om piano's van goede kwaliteit te maken in plaats van zich te concentreren op het produceren van "goedkope" piano's, omdat Reimers erkende dat kwaliteit een bepaald prijskaartje heeft.  Jeronimus Reimers' ervaring en competentie in de pianobusiness en zijn geloof in het produceren van instrumenten van hoge kwaliteit was bijzonder. "De aanpak van de heer Reimers om de eerste Reimers piano voor zichzelf te laten spreken in termen van ontwerp, klankkwaliteit en afwerking weerspiegelt een toewijding om een superieur product op de markt te brengen."

Het is duidelijk dat de Reimers Piano Company ernaar streefde om piano's te produceren die innovatief, van hoge kwaliteit en esthetisch mooi waren. Het bedrijf had een solide financiële basis had en een ervaren team, wat waarschijnlijk heeft bijgedragen aan het succes in de pianofabricage-industrie.

"The Reimers Piano Co." _ _ The Music Trade Review 1895

Tot op de dag van van zijn er nog steeds Reimers piano's te vinden...