Klik hier voor de Nederlandstalige product brochure van Life Saver.

Klik hier voor de vulinstructie / handleiding / gebruiksaanwijzing van het systeem.

De zin van Piano Life Saver

Piano Life Saver is een systeem dat volautomatisch de luchtvochtigheid in of onder uw piano reguleert.

Voor een piano is het behouden van de juiste luchtvochtigheid cruciaal om de optimale stemming en het goed functioneren van het instrument te garanderen. Overmatige schommelingen in vochtigheid kunnen schade aan de piano veroorzaken, variërend van een inconsistente toonhoogte tot langdurige structurele schade. Het is daarom belangrijk een consistente omgeving voor uw piano te hebben en de vochtigheid op het juiste niveau te houden, waardoor de stemmingen en de levensduur van uw piano worden verlengd. Hiervoor zijn diverse oplossingen.

Draagbare kamerbevochtiger en -ontvochtiger

Een luchtbevochtiger verhoogt de luchtvochtigheid in een kamer door waterdamp aan de lucht toe te voegen. Dit is nuttig in droge klimaten of tijdens de wintermaanden wanneer de luchtvochtigheid binnen kan afnemen. Zo'n apparaat kan nuttig zijn voor het behouden van de juiste luchtvochtigheid voor een piano maar let erop  dat de luchtbevochtiger geschikt is voor de grootte van de kamer waarin de piano zich bevindt, en gebruik een hygrometer om de vochtigheidsgraad te meten en af te stellen.
Een luchtontvochtiger verwijdert overtollige vochtigheid uit de lucht in een ruimte, wat nuttig is in vochtige omstandigheden om schimmel- en schimmelgroei te voorkomen. Over het algemeen is een luchtontvochtiger niet nodig voor een piano, tenzij de omgevingsvochtigheid extreem hoog is (>70%). 

Er kleven wel een aantal nadelen aan deze draagbare oplossingen. U zult dagelijks de omgeving moeten controleren met een hygrometer om er zeker van te zijn dat de luchtvochtigheid binnen een veilig bereik voor de piano blijft. Daarnaast moet u een groot reservoir minstens één keer per dag legen (of vullen). Ook maken ze vaak veel lawaai en vragen ze behoorlijk wat onderhoud.

Airconditioning voor het hele huis

De meeste vormen van airconditioning zijn ontworpen om een ​​gewenste temperatuur te handhaven, maar regelen de luchtvochtigheid niet.

Luchtbevochtiger voor het hele huis

Net als bij de airconditioning in het hele huis, is de luchtbevochtiger voor het hele huis ontworpen om mensen comfortabel te houden, en de prestaties worden geregeld door temperatuurregelaars. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, wordt het systeem uitgeschakeld, ongeacht de luchtvochtigheid in huis.

 

Piano Life Saver

Deze bovengenoemde oplossingen vereisen de nodige aandacht en zijn niet zo consistent als een Piano Life Saver, dat systeem is de enige oplossing die een micro-omgeving creëert die is afgestemd op de behoeften van uw piano. Het kan in alle pianotypes en -formaten discreet worden geïnstalleerd. Het systeem heeft de volgende eigenschappen:

 • Houdt de vochtigheid op automatisch op niveau
 • Verlengt de levensduur van uw piano
 • Verlengt de levensduur van stemmingen
 • Helpt de verkoopwaarde
 • Energie-efficiënt
 • Helemaal stil
 • Vrijwel onzichtbaar, geen impact op de esthetiek van uw piano
 • Weinig onderhoud

 

Vaak wordt het systeem bij particuliere klanten ingebouwd. Andere locaties waar dit systeem goed van pas kan komen zijn:

 • Religieus gebouw of een gebedsplaats
 • Muziekconservatoria, universiteiten en scholen
 • Prestatiezalen, muziekstudio's en culturele instellingen
 • Buurthuizen met een piano

 

Kortom, wij raden het aan om een Piano Life Saver in te laten bouwen.

Afhankelijk van de afmetingen van uw instrument zijn er verschillende modellen te koop.

Klik hier voor informatie over de verschillende uitvoeringen en de bijbehorende prijzen.